woensdag 29 juli 2009

Fast and Fabulous

Oh mensen wat vliegt de tijd. Afgelopen zondag hebben we weer een heerlijk workshop gedaan. Heerlijk sloeg zowel op het resultaat als de door Petra geserveerde lunch. (dank je Petra :))

Het was zo gezellig en inspirerend dat het maken van foto's er een klein beetje bij is ingeschoten maar gelukkig heb ik er een paar weten te maken zodat jullie toch een klein beetje mee kunnen genieten.


Er is hard gewerkt.
En veel gepraat, gelachen en genoten maar dat liet zich wat lastiger op de foto zetten :)










Ook is er heel hard nagedacht over maten, kleuren, compositie.
De resultaten waren er dan ook na!












Et voila, het begin van een super leuke Quilt is geboren.











Mijn dank aan alle deelneemsters voor wederom een super leuk Workshopdag!

zaterdag 25 juli 2009

Uitzicht op...


Heb ik me even een mooi uitzicht!

Recht tegenover de toonbank hangt tijdelijk een van de Quilts van Arnout Cosman. Het is voor het eerst dat wij een van zijn werken hebben hangen en we zijn er erg blij mee! Uiteraard hebben we daarbij gekozen voor mijn favoriet, "Paradise?"
Gelukkig was Arnout het ermee eens :)

De foto doet, zoals gewoonlijk, het werk geen recht. Ik kan jullie dus niets anders adviseren dan snel eens langs te komen in de winkel en te komen genieten van deze bijzondere Quilt. Als dat echt niet lukt kan je natuurlijk ook altijd nog naar de site van Arnout.

Wij hopen in ieder geval dat het niet de laatste keer is dat jullie op deze manier mee kunnen genieten van een van zijn Quilts!

dinsdag 21 juli 2009

LogCabin in 6 cm

Dames, wat er vanmiddag toch zomaar weer even in de winkel geshowd werd ... whoww!

Sonja, een hele lieve dame die begin dit jaar de basiscursus hier gevolgd heeft, is tijdens die basiscursus helemaal verliefd geworden op de kleine logcabin blokjes die ik als voorbeeld liet zien. Dat kon zij ook ... en dat heeft ze bewezen. Ze is aan de slag gegaan met LogCabin blokjes van maar liefst 6 cm bij 6 cm KLEIN. De Logs zijn slechts 1 cm breed.

Uiteindelijk wordt de Quilt 25 bij 25 blokjes. Dus ... schrik niet... 625 LogCabinblokjes. De kleuren lopen straks nog door naar rood en vervolgens zelfs paars. Helemaal mijn kleuren! Ze heeft voor deze Quilt een superrol van de Hoffman Batiks gebruikt. De kleuren zijn dan ook schitterend.

Ik kan bijna niet wachten op het eindresultaat. Als Sonja het me komt laten zien, vraag ik natuurlijk ook weer een foto voor jullie. Krijgen we vast wel :)

donderdag 16 juli 2009

Celtic Quilt

Vanmiddag was het weer een feestje in de winkel.
Een van de dames die onlangs heeft deelgenomen aan de appliquatie cursus van Ted Strom kwam langs voor wat kleurtje applicatie garen en had het project waar ze mee bezig was meegebracht. Ik kan daar altijd zo ongelooflijk van genieten!

Dit keer was het een pracht van een Celtic Quilt. Heel mooi gemaakt en in prachtige kleuren. Gelukkig dacht ik deze keer er wel aan om te vragen voor een foto zodat jullie mee kunnen genieten.

Helaas... ik moet duidelijk nog veel leren van het vak dat fotograferen heet. Deze keer is het me gelukt de onderkant van de Quit eraf te snijden. (gelukkig alleen op de foto, niet in het echt!) Ondanks de slechte foto een pracht van een Quilt.

En wat te denken van de details?
Op de foto is het jammer genoeg niet echt goed te zien maar naast het fraaie appliquatie werk was de Quilt ook heel intensief gequilt in hele mooie regelmatige kleine steekjes. Een feest om te zien!
Groetjes,
Evy





woensdag 15 juli 2009

TumblerQuilt

De top van mijn Tumbler Quilt is klaar!

Tja, oke, de foto is niet echt geweldig maar ik wilde hem zo graag laten zien dat het maar eventjes zo moet. Kijk maar:

Ik zei toch al dat de foto niet zo goed geluk was :)

Maar wat een feestje om te maken. Alle Tumblers al voorgesneden, 150 verschillende Batiks. Niet denken, niet passen en meten, niet zoeken... gewoon lekker Patchen!

Nu nog even sandwichen en vervolgens Quilten.
Als hij klaar is probeer ik een betere foto te plaatsen, beloofd!

vrijdag 10 juli 2009

Nieuwe Website Live

Tjonge het was me het weekje wel.

Al enige tijd zijn we bezig met een nieuwe website. De vorige had ik nog zelf gebouwd maar we waren ernstig aan een professioneel gebouwd exemplaar toe. Eigenlijk zou eea op 1 juli opgeleverd worden maar zoals dat gaat met opleveringen.... te laat dus.

Maar hij staat er nu en ik moet zeggen, ben er wel heel erg blij mee hoor!
Al is hij op dit moment nog niet helemaal functioneel, de webshop moet de komende periode eerst nog door gevuld worden, we wilden niet langer wachten met het lanceren. Ben heel benieuwd hoe jullie hem vinden!

Vooral de agenda vind ik super. Met 1 klik zie je meteen wat er in de winkel allemaal gepland staat. De cursussen, Bee's enz. Superhandig om bijvoorbeeld te kijken of we a.s. zondag toevallig aanwezig zijn voor een cursus. Want... dan is de winkel ook open. Kun je zomaar op een zondag (of op een avond als er een cursus is) alsnog gaan "Quiltshoppen".

Ook de cursussen voor het komende seizoen staan online. Staan weer hele leuke tussen. Jammer alleen dat ik mezelf verboden heb om er aan een aantal lekker zelf ook mee te doen. Had ik toch beter over na moeten denken :) Maar goed, hier kun je ze vinden als je even wil rondneuzen.

Groetjes,
Evy

maandag 6 juli 2009

Workshop Paperpiecing

Eindelijk was het dan weer eens zover.
Een zondag workshop!

Deze keer gingen we aan de slag met Foundation Piecing.
De dames waren het met me eens, na de eerste verwarende puzzelstukjes is het een hele leuke techniek die ervoor zorgt dat we, heel puntje precies, de leukste blokken kunnen maken.

Wil je nog even meegenieten van deze leuke zondag?
Kijk maar, de foto's spreken voor zich.

Mooi he!

Wat een kleuren!

Hard gewerkt!

Volharding loont!

3 keer is scheepsrecht :)

Ook in romantische kleuren heel mooi.

De eerste van velen.

Aan alle dames mijn dank voor een hele leuke zondag!

vrijdag 3 juli 2009

Vlechtwerk

We hebben een hele mooie nieuwe Quilt bij de voordeur van de winkel hangen.

Nee, niet door mij gemaakt hoor. Jeanette heeft op ons verzoek van een Jellyrol de prachtige Top gemaakt. Het quiltwerk is van de North Sea Quilters. Alleen de bies heb ik nog mogen doen :)

Mooi he?
Dank je wel Jeanette!


Het patroon komt uit het boek Jelly Rol Quilts door Pam & Nicky Lintott.

Dat boek is onlangs ook in het Nederlands uitgegeven met de belofte van de uitgever dat er meer Nederlandse boeken zullen volgen. Van mij mogen ze, zeker als er zulke mooie Quilts in staan.

Groetjes,
Evy

woensdag 1 juli 2009

Cadeautje

Wat me nu toch is gebeurd, ik heb een Quilt cadeau gekregen!
Ja echt waar. Uiteraard ben ik ruimschoots bekend met het weggeven van Quilts maar er eentje ontvangen had ik nog nooit. Tot nu dus, en ik kan je vertellen het voelt heel speciaal.

Het is een kleine versie van de Quilt "Little Amsterdam" door de North Sea Quilters. De grote Quilt heeft inmiddels al 2 keer een periode bij ons in de winkel gehangen en krijgt altijd heel veel leuke reacties. Ik vond het dus ook steeds jammer hem terug te moeten geven.
Als troost heb ik nu van de North Sea Quilters een kleine versie gekregen. Lief he?

De Quilt heeft dan ook een ere plekje in de winkel gekregen.
Hij hangt boven de doorgang naar het 2e gedeelte van de winkel. Het plekje waar al onze workshops worden gegeven. Inspiratie ten top!
Uiteraard is het patroonboek ook bij ons te koop.

Voor degene die de quilt niet kennen hieronder een foto van de Quilt in zijn volledige uitvoering.
Hartelijke groet,
Evy