maandag 1 februari 2010

Sue Daley bij het QuiltersPalet

Afgelopen zondag was het dan zover. Sue Daley was bij ons voor het geven van maar liefst 3 trunkshows. Een om 10.00, een om 13.00 uur en een om 16.00 uur.
Het was even een hele organisatie maar whowww, was het de moeite waard!

Niet alleen had Sue prachtige Quilts bij zich maar ook wist ze super enthousiast te vertellen over haar grote passies binnen het Quilten.... Engels Paperpiecing en Applicatie. Van het resultaat mochten de in het totaal bijna 90 bezoeksters allemaal meegenieten.Foto's van haar Quilts kunnen jullie natuurlijk allemaal bekijken op de Site van Sue; Busyfingers en haar Blog. Hieronder heb ik dus voor jullie foto's gezet voor een sfeer impressie van een geweldige zondag. Thanks Sue!

Zo rond 09.30 uur kwamen de eerste Quiltsters binnenlopen. Gelukkig was het bij ons al lekker warm en de koffie, thee en lekker plakje cake stond klaar. Om 10.00 was er geen lege stoel meer te vinden en was iedereen er helemaal klaar voor.

Uiteraard begon Sue met zich voor te stellen en ons te vertellen hoe "het allemaal zo gekomen was". Ik moet jullie zeggen... ik heb aardig wat zuchten van herkenning gehoord :)

Daarna om op te warmen wat kleine projectjes. En eerlijk is eerlijk ze waren schattig! Echt van die kleine hebbedingetjes waar je het liefst per direct aan zou willen beginnen.


En jawel hoor... daar kwamen de grote quilts. Petra en ik konden het zelfs in de keuken horen.... het werd er even helemaal stil van (en dat voor 30 Quiltsters in 1 ruimte) maar goed de stilte was dan ook maar van korte duur. De erop volgende ohhh's en aahh's waren niet van de lucht.

Deze foto is van de meer dan geweldige "Pie en Tart" Quilt.

Leatitia helpt hier Sue de Quilt zo volledig mogelijk aan de aanwezigen te laten zien. Een taak die zij zowel tijden de Trunkshow van 10 uur als die van 13 uur uitstekend heeft volbracht. Waarvoor onze dank!Een taak die voor de laatste Trunkshow over werd genomen door Guute. Een vriendin van Sue die speciaal uit Belgie was overgekomen.

De Quilt op deze (helaas niet helemaal scherpe) foto is "Spring Garden".
Mooi he?
Tijdens de pauze was er tijd voor koffie en thee maar zeker ook voor een praatje met Sue, voor het van heeeeeel dichtbij bekijken van de favoriete quilt.
Voor de liefhebbers was Sue druk bezig met het signeren van haar boek. Ook de "starterpakketjes" vonden gretig aftrek.
Mijn persoonlijke gok is dat er zondagavond aardig wat is "gepaperpieced".

Na de pauze heeft Sue nog een korte demonstratie gegeven en eigenlijk was het iedereen al heel snel duidelijk, dit kunnen wij ook!
Sue namens iedereen heel, heel, hartelijk dank. We hebben er weer een passie bij; Engels Paperpiecing. Of zullen we het gewoon maar "Hexagonnen" blijven noemen?

Voor we het wisten waren alle uren omgevlogen en was het tijd om afscheid te nemen. Maar niet voordat Sue had beloofd nog een keertje terug te komen. Dit keer met een workshop ... en een speciaal daarvoor ontwikkeld patroon. We zullen haar daar aan houden.

Tijdens het afscheid nog een "bewogen" foto :)

6 opmerkingen:

nicolette zei

Leuk verslag van een superleuke dag!!
En ja, er liggen hier al tientallen uitgesneden taartpuntjes klaar!

Yvonne aka sommeke zei

Aaaah wat had ik daar graag bij geweest!

Guute zei

't Was heel leuk om jullie te ontmoeten en ik hoop dat we een volgende keer gezellig kunnen natafelen!

foekie's fashion zei

Het was voor mij een heerlijke fietstocht met een superochtend bij jullie. Ik heb genoten.

Anita zei

Het was een heerlijk trunkshow. Dit dor het enthousiasme van Sue en natuurlijk door jullie hartelijke ontvangst. Bedankt voor he organiseren.

Petra zei

Ik vond het al zo jammer dat ik niet kon komen, maar nu ik al die leuke quilts zie (ook die bij Carolien op haar blog) vind ik het nog veel erger. Bedankt voor je leuke verslag. Fijn weekend!